Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: .
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι' ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι' επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι' εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι' έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι' από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι' όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι' αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι' απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! . Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου !

Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ


ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Παρακαλώ Έλληνες διαβάστε!.Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Το δράμα του συζύγου
 
Γυρίζει ο σύζυγος από τη δουλειά, θρονιάζεται στο καθιστικό ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και φωνάζει στη γυναίκα του,

- Πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσουμε!


Με μια μικρή δυσαρέσκεια, του φέρνει μια μπύρα.

15 λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι,

- Πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσουμε!


Άλλη μία μπύρα έρχεται…

Μερικά λεπτά αργότερα:

- Πιάσε άλλη μια μπύρα πριν αρχίσουμε!

Νευριασμένη ποια η γυναίκα του φωνάζει:

- Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες 2 μπύρες. Δεν έβγαλες τα σκουπίδια, Ακόμη δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, Το φίλτρο του απορροφητήρα θέλει άλλαγμα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Και ποτέ θα καθαρίσεις την πισίνα; Αρχίζουν να με πιάνουν τα νεύρα μου με την αδιαφορία σου.

Ο άνδρας κοιτάζει προς τα επάνω και μουρμουρίζει:
- Αρχίσαμε…

Πινακίδα στη Σεβίλη !!!!!!!!!



ΜΕΡΑΦΡΑΣΗ.......
Η κοινωνία είναι κάπως έτσι: 
Ο φτωχός δουλεύει 
Ο πλούσιος τον εκμεταλεύεται 
Ο στρατιωτικός φυλάει και τους δυο 
Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους τρεις 
Ο βαγαμπόντης ξεκουράζεται και για τους τέσσερις 
Ο μπεκρούλιακας πίνει και για τους πέντε 
Ο τραπεζίτης καταχράζεται και τους έξι 
Ο δικηγόρος κοροιδεύει και τους επτά 
Ο γιατρός σκοτώνει και τους οκτώ 
Ο νεκροθάφτης θάβει και τους εννέα 
Ο πολιτικός ζει στις πλάτες και των δέκα... 



ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ...

Στην πώληση θυγατρικών προχωρά η ΑΤΕ


Την πλήρη «απεμπλοκή» της Αγροτικής Τράπεζας από όλες τις θυγατρικές της εταιρίες στον αγροτικό τομέα αλλά και την πώληση του... ποσοστού της σε εταιρίες όπου κατέχει έστω και μικρή συμμετοχή προανήγγειλε από το Ηράκλειο ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε το σχέδιο αναδιοργάνωσης της τράπεζας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κλείσιμο των «μη αποδοτικών» καταστημάτων κυρίως στην περιφέρεια, μείωση του προσωπικού της αλλά και αποκλεισμό από τις χρηματοδοτήσεις των «ψευδεπίγραφων» αγροτικών ενώσεων που όπως είπε έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.

Πωλούνται όλες οι θυγατρικές

Ειδικότερα για την αποχώρησή της ΑΤΕ από όλες τις θυγατρικές και τις συμμετοχές της ο κ. Πανταλάκης είπε χαρακτηριστικά «θα φύγουμε από παντού» αναφερόμενος ενδεικτικά τόσο στις θυγατρικές της (Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης), όσο και στις συμμετοχές της στην Αττική Οδό, στον ΟΤΕ, στα Ελληνικά Πετρέλαια ενώ ιδιαιτέρως αναφέρθηκε και στην κρητική συνεταιριστική βιομηχανία παραγωγής χυμών ΒΙΟΧΥΜ, από όπου είπε ότι επίσης η τράπεζα θα αποχωρήσει. «Θα απεμπλακούμε από οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν εντάσσεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα» διευκρίνισε ο διοικητής της Αγροτικής.

Κλείνουν 50 καταστήματα

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο καταστημάτων της Αγροτικής, ο κ. Πανταλάκης είπε πως ήδη έχει γίνει μελέτη και υπάρχει λίστα με 50 καταστήματα κυρίως στην περιφέρεια τα οποία δεν αποφέρουν κέρδος και οι χρηματοδοτήσεις που παράγουν δεν καλύπτει το λειτουργικό τους κόστος, υπονοώντας σαφώς πως επέρχεται κλείσιμό τους εφόσον κρίνονται ασύμφορα. Ωστόσο δεν εξειδίκευσε σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την υλοποίηση της απόφασης αυτής ή σε γεωγραφική αποτύπωση των καταστημάτων αυτών.

Και μείωση προσωπικού

Ως προς την «αναγκαία» όπως τη χαρακτήρισε μείωση του μείωση του προσωπικού είπε πως αυτή θα γίνει μέσω των συνταξιοδοτήσεων τουλάχιστον 600 εργαζομένων εντός της επόμενης τριετίας, οι οποίοι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν με νέο προσωπικό. Ερωτώμενος ειδικά ως προς το προσωπικό των θυγατρικών της ΑΤΕ, από τις οποίες θα αποχωρήσει, ο κ. Πανταλάκης είπε χαρακτηριστικά: «Ασφαλώς έχουμε μέριμνα για τους εργαζόμενους αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το προσωπικό της τράπεζας και μετά οι εργαζόμενοι των θυγατρικών. Εν τέλει, η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας θα εξαρτηθεί από την κερδοφορία των εταιριών αυτών στην μετέπειτα λειτουργία τους».

Ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας ενημέρωσε τα στελέχη της ΑΤΕ στο Ηράκλειο τόσο για το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Τράπεζας όσο και για την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ενώ πήρε δημοσίως σαφή θέση υπέρ της διατήρησης μόνο του 51% των μετοχών από το Δημόσιο και όχι 77% όπως είναι σήμερα.

«Αποκρατικοποιήσεις τώρα»

Αναφερόμενος στην οικονομική συγκυρία ο κ. Πανταλάκης είπε πως «είμαστε στα δύσκολα και αναμένονται ακόμα δυσκολότερα» ενώ τάχθηκε κατά της επιβολής νέων φόρων αλλά υπέρ της αύξησης των κρατικών εσόδων, μέσω των δραστικών και ταχύτατων αποκρατικοποιήσεων, μη αποκλείοντας ακόμα και την ίδια την Αγροτική Τράπεζα. Είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί το κράτος να έχει μια τράπεζα, όταν μπορεί να επιδοτήσει τα επιτόκια χορηγήσεων και να χτυπήσει με αυτό τον τρόπο τον ανταγωνισμό. Αν επιδοτούσε με 1% τα σημερινά δάνεια θα είχε κόστος μικρότερο από το κόστος λειτουργίας της Αγροτικής και έκανε και δραστική παρέμβαση στον τραπεζικό ανταγωνισμό».

Και νότες αισιοδοξίας

Παρά τη δύσκολη συγκυρία ο κ. Πανταλάκης τόνισε πως η Αγροτική Τράπεζα είναι η μόνη που συνεχίζει να ρίχνει χρήμα στην αγορά, να δίνει δάνεια με ευνοϊκούς όρους και να στηρίζει την κοινωνία και ειδικά τους αγρότες, παραμένοντας «η τράπεζα των αγροτών». Τόνισε πως αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη των υγειών συνεταιριστικών ενώσεων ενώ επεσήμανε πως αντίστροφα με την επικρατούσα πρακτική το μεγαλύτερο ποσοστό των δραστηριοτήτων της είναι στραμμένο προς την περιφέρεια και όχι προς το κέντρο συνεχίζοντας να επιτελεί τον οικονομικό της ρόλο προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.
Flashnews

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μάχη του Σκρα


maxi-skra
Την 93η επέτειο της Μάχης του Σκρα θα τιμήσει την Κυριακή 15 Μαΐου ο δήμος Παιονίας και η κοινότητα Σκρα. Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Πρόγραμμα
10.30 Δοξολογίγα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκρα.
11.00 Επιμνημόσυνη Δέηηση στο Ηρώο των πεσόντων.
- Πανηγυρικός της ημέρας από τον Εκπαιδευτικό - Συγγραφέα κ. Χρήστο Ίντο.
- Κατάθεση στεφάνων
- Προσκλητήριο πεσόντων.
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής
- Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ελ. Βενιζέλου.
Θα ακολουθήσουν Εθνικοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκρά και την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας στην πλατεία του χωριού.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ









ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο τουρνουά ποδοσφαίρου "ΜΑΚΕΔΟΝΑ" στο γήπεδο της Κουλούρας με την συμμετοχή των ακαδημιών ποδοσφαίρου ΜΑΚΕΔΟΝΑ, ΑΡΓΥΡΙΟΥ (ΝΑΟΥΣΣΑ), ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΕΛΙΚΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑ.
Λίγα λόγια για τα διαδικαστικά :
Οι ομάδες χωρισμένες σε 2 ομίλους έδωσαν από 3 αγώνες ανά τμήμα ακαδημίας (Μπαμπίνι, προτζουνιορ, τζούνιορ και προ παιδικό) διεξαγόταν 4 αγώνες ταυτόχρονα.
Το τουρνουά ξεκίνησε στις 10:00 και ολοκληρώθηκε στις 15:30.
Σε όλες τις ακαδημίες απονεμήθηκε διακριτικά συμμετοχής στο τουρνουά.
Στο διάλειμμα στις 12:00 ο καθηγητής Πανεπιστημίου κύριος Ζήσης Παπανικολάου μίλησε για τα τμήματα υποδομής και την αξία του αθλητισμού, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές σε γονείς, παιδιά αλλά και προπονητές και δίνοντας και το σύνθημα που βροντοφώναξαν όλες οι ακαδημίες (που είναι και ο τίτλος της ανάρτησης μας) ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ...
ο καθηγητής κύριος Ζήσης Παπανικολάου κατά την διάρκεια της ομιλίας του

οι ακαδημίες που έλαβαν μέρος στα τουρνουά

Τα μπαμπίνι του Αγροτικού Αστέρα Αγιάς Βαρβάρας με τον Προπονητή τους Λαφάρα Αλέξη
Τα κορίτσια του Αγροτικού Αστέρα

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας απονέμει τη διακριτικό συμμετοχής στην Ακαδημία Αργυρίου από την Νάουσσα


Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πλησιάζει η απογραφή



Απο τις 10 έως τις 24 Μαϊου θα γίνει η Γενικής Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών. Τα βασικά στοιχεία θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2011. Θα γίνει στον τόπο κατοικίας, θα γίνει απογραφή και των αυθαιρέτων. Οι απογραφείς θα χτυπουν το κουδούνι σας. Δεν θα χρειαστεί η επίδειξη κανενός εγγράφου, όπως ταυτότητας ή διαβατηρίου.Η απογραφή θα γίνει...


στον τόπο μόνιμης κατοικίας του, δεν απαιτείται μετακίνηση στον τόπο διατήρησης οικογενειακής μερίδας ή εκλογικών δικαιωμάτων.

Σε περίπτωση απουσίας από το σπίτι ο απογραφέας θα αφήνει στην πόρτα σημείωμα με τον αριθμό του τηλεφώνου του. Αρκεί ένα μέλος της οικογένειας για να δώσει τις πληροφορίες για κάθε σπίτι. Θα απογραφούν χωρίς κανένα έλεγχο νομιμότητας με βάση τις δηλώσεις όσων κατοικούν σε αυτά χωρίς νομικές κυρώσεις ούτε οποιοδήποτε έλεγχο από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Θα ζητηθούν στοιχεία όπως ο τύπος και το εμβαδόν της κατοικίας, η χρονιά κατασκευής,η ύδρευση και τη θέρμανση της κατοικίας (τύπος λέβητα), ο αριθμός των αυτοκινήτων κάθε νοικοκυριού ακόμη και οι θέσεις στάθμευσης. Οι μετανάστες θα απογραφούν όπως όλοι και με τη βοήθεια διερμηνέων χωρίς να επιδεικνύουν χαρτιά νόμιμης παραμονής.
nooz.gr

O τερματοφύλακας ήταν ...αδιάβροχος!



Η πολύ βροχή φαίνεται να κούρασε τον τερματοφύλακα που δεν άντεξε άλλο και άνοιξε την ομπρέλα.
Το περιστατικό συνέβη το 1981 σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου που έγινε στην Κύμη μεταξύ της ομάδας της πόλης και του Ταμυναϊκού. Ο τερματοφύλακας δεν ήθελε να βραχεί όπως οι παίχτες και έβγαλε τα γάντια και πήρε την …ομπρέλα. Το πόσο ήρθε το σκορ δεν ξέρουμε, το σίγουρο είναι ότι ο τερματοφύλακας το…. απόλαυσε.

evianews.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

24 έξυπνες, εμπνευσμένες και ... αστείες ατάκες, από τα στόματα σημαντικών ανθρώπων σχετικά με το σεξ.


1. "Ο εραστής πάντα σκέφτεται πρώτα την ερωμένη του και μετά τον εαυτό του. Ένας σύζυγος κάνει το αντίθετο."
Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Γάλλος συγγραφέας, θεμελιωτής του Ρεαλισμού
2. "Μια γυναίκα μπορεί να κάνει τον άντρα να τελειώσει, είναι δεδομένο. Όταν ένας άντρας κάνει τη γυναίκα να τελειώσει, είναι ταλέντο."
Ντάντε Χικς
Φανταστικός ήρωας του συγγραφέα Κέβιν Σμιθ
3. "Ένας οργασμός την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα."
Μέι Γουέστ
Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ
4. "Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω."
Γούντι 'Άλεν
Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος
5. "Το να παντρευτείς για το σεξ είναι σαν να αγοράζεις ένα Boeing 747 για τα δωρεάν φυστίκια."
Τζεφ Φόξγουορθι Αμερικάνος κωμικός
6. "Το σεξ είναι μια από τις πιο ολοκληρωτικές, πιο όμορφες και πιο φυσικές απολαύσεις που μπορείς να αγοράσεις."
Στιβ Μάρτιν Αμερικάνος κωμικός
7. "Στην Αμερική το σεξ είναι εμμονή. Σε άλλα μέρη του κόσμου είναι γεγονός."
Μάρλεν Ντίτριχ Γερμανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ
8. "Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή."
Βολταίρος Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας, θεμελιωτής του Διαφωτισμού
9. "Η αγάπη δεν είναι τίποτα άλλο από το σεξ αναγραμματισμένο."
Χάρλαν Έλισον Αμερικάνος συγγραφέας
10. "Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό..."
Γούντι 'Άλεν Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος
11. "Το σεξ χωρίς πόνο είναι σαν φαγητό χωρίς γεύση."
Μαρκήσιος Ντε Σαντ Γάλλος συγγραφέας με σαδομαζοχιστικές τάσεις
12. "Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια."
Ρόναλντ Ντέιβιντ Λέινγκ Σκοτσέζος ψυχίατρος και συγγραφέας
12. "Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην κρεβατοκάμαρα, δεν πάνε καλά ούτε στο σαλόνι."
Δρ. Γουίλαμ Χ. Μάστερς Διάσημος Αμερικάνος γυναικολόγος
13. "Ο Θεός έδωσε στον άντρα δύο κεφάλια, αλλά αίμα αρκετό για να λειτουργεί μόνο ένα κάθε φορά."
Ρόμπιν Γουίλιαμς Αμερικάνος ηθοποιός
14. "Έχω καθίσει σε περισσότερα πόδια από μια πετσέτα."
Μέι Γουέστ Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ
15. "Δεν έχει σημασία αν γαμ&σεις κάποιον ή αν σε γαμ&σουν. Το βασικό είναι να κάνεις σεξ."
Βουλγάρικη παροιμία
16. "Η αγάπη είναι η ονομασία, το σεξ είναι το παιχνίδι. Ξέχνα το όνομα και παίξε το παιχνίδι."
Άγνωστος
17. "Οι άνθρωποι είναι προορισμένοι για να πηδι&νται. Είναι ο βασικός σκοπός της ζωής και όλες οι άλλες δραστηριότητες -να καθαρίσεις τα χαλιά, να διαβάσεις μυθιστορήματα μυστηρίου, να φας μους σοκολάτα- είναι απλά τρόποι να περάσεις την ώρα σου μέχρι να μπορείς να πηδ&χτείς πάλι."
Σύνθια Χέιμελ Αμερικανίδα συγγραφέας και πρώην αρθρογράφος του Playboy
18. "Το σεξ είναι σαν το οξυγόνο. Δεν έχει μεγάλη σημασία, εκτός αν δεν παίρνεις όσο πρέπει."
Άγνωστος
19. "Το σεξ είναι ένας από τους εννιά λόγους για να ξαναγεννηθεί κάποιος. Οι άλλοι οκτώ δεν έχουν σημασία."
Χένρι Μίλερ Αμερικάνος νοβελίστας
20. "Δεν γνωρίζω τίποτα για το σεξ, γιατί πάντα ήμουν παντρεμένη."
Ζα Ζα Γκαμπόρ Ουγγαρέζα ηθοποιός
21. "Βρήκα το συντριβάνι της αιώνιας νεότητας και βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια μιας γυναίκας."
Τόμας Τζεράιτι Αμερικάνος σεναριογράφος
22. "Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ. Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος."
Μπίλι Κρίσταλ Αμερικάνος κωμικός
23. "Αν κάποιος μου έλεγε πριν χρόνια ότι το χιούμορ έχει τόσο μεγάλη σημασία στις σχέσεις, θα είχα αποφύγει πολύ σεξ."
Κέτι Μπέκινσεϊλ Βρετανίδα ηθοποιός
24. "Υπάρχουν δύο πράγματα που σηκώνονται κάθε πρωί. Το ένα από αυτά είναι ο ήλιος."
Τόμας Τζεράιτι Αμερικάνος σεναριογράφος

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

MIA ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΤΙ ΛΕΤΕ?


2ο Χαριστικό Παζάρι στην Κόρινθο! Σάββατο 7/5

Η πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο»
σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο
2o Χαριστικό Παζάρι!Σάββατο 7 Μαΐου - Κόρινθος

Τι είναι αυτό?

Είναι ένα παζάρι από όλους μας για όλους μας, ένα πάρε– δώσε χωρίς χρήματα, μια συνάντηση ανταλλαγής και αλληλεγγύης…. και παράλληλα μια πράξη αγάπης προς τον πλανήτη μας!

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τις ντουλάπες και τις αποθήκες μας και να μαζέψουμε όλα τα αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια αλλά είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον άλλον! Αντί να τα πετάξουμε τα χαρίζουμε επεκτείνοντας έτσι τον κύκλο ζωής τους. Αντίστοιχα κι εμείς μπορούμε να βρούμε αντικείμενα που άλλοι βαρέθηκαν αλλά για μας είναι νέα και χρήσιμα!

Ό, τι συγκεντρωθεί χαρίζεται χωρίς χρήματα ενώ μπορούμε να πάρουμε ακόμα κ αν δεν έχουμε κάτι να χαρίσουμε! Ο σκοπός είναι η επαναχρησιμοποίηση αντί της αχρήστευσης των αντικειμένων αλλά και η ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική κοινωνία. Χωρίς αντίτιμο σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι!

Πώς συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος?

Με την επαναχρησιμοποίηση ουσιαστικά ανακυκλώνουμε τις πρώτες ύλες και παράγουμε λιγότερα απορρίμματα.

Τι μπορούμε να φέρουμε?

Οτιδήποτε εκτός από ογκώδη έπιπλα, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση! Αντικείμενα που θα χαρίζαμε σε έναν φίλο μας. Ρούχα, βιβλία, cd, παιχνίδια, διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα. ΠΡΟΣΟΧΗ τα ρούχα πρέπει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα!

Πώς, που, πότε?

Το Χαριστικό παζάρι θα γίνει το Σάββατο 7 Μαϊου, στο αίθριο της δημοτικής αγοράς (Κύπρου & Περιάνδρου, Κόρινθος) από τις 12πμ ως τις 4μμ.

Η συλλογή των αντικειμένων θα γίνεται επί τόπου από τις 11πμ και καθ’ όλη τη διάρκεια του παζαριού ή τις προηγούμενες μέρες μετά από επικοινωνία με κάποιο μέλος της ομάδας στα τηλέφωνα 6974941108, 6978555322, 6946689885. (Αν χρειάζεστε βοήθεια στη μεταφορά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στα παραπάνω τηλέφωνα)

πρωτοβουλία "στην Κόρινθο με ποδήλατο"
www.podilatada.gr


Έφυγε ο καλός μας άνθρωπος...


Άλλος ένας σπουδαίος Έλληνας, έφυγε πριν λίγο από την ζωή στα 89 του χρόνια, μετά από μηνές ταλαιπωρίας στο νοσοκομείο. Ο Θανάσης Βέγγος, ο καλός μας άνθρωπος, δεν βρίσκεται ποιά αναμεσά μας...Καλό ταξίδι Καλέ μας άνθρωπε!

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πολιτιστικός σύλλογος χωριού της Θεσπρωτίας αλλάζει πρόεδρο κάθε μήνα!!!


Πρόκειται για πρωτοτυπία, που δεν παρατηρείται σε κανένα άλλο μέρος, τουλάχιστον της Ελλάδας, παρά μόνο στο χωριό Καρτέρι της Θεσπρωτίας. Ο πολιτιστικός σύλλογος "Ουτοπία Καρτέρισα", αλλάζει πρόεδρο κάθε μήνα! Τα 19 μέλη, 15 τακτικά και 4 αναπληρωματικά, του διοικητικού συμβουλίου εναλλάσσονται κάθε μήνα στο προεδρείο του συλλόγου. Μιλώντας στην "Κάτοψη" ο πρόεδρος του συλλόγου για το μήνα Μάϊο Βαγγέλης Αθανασίου
επισημαίνει ότι "προχωρήσαμε σ' αυτό το σχήμα άμεσης δημοκρατίας, προκειμένου το κάθε μέρος του διοικητικού συμβουλίου να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να δραστηριοποιείται στην υλοποίηση των σκοπών του συλλόγου". Και προσθέτει: "Πρόκειται ουσιαστικά για προσπάθεια συλλογικής συμμετοχής στα δρώμενα".  


ΣΧΟΛΙΟ blogger : Όπως πιθανώς γνωριζετε ο σύλλογος του χωριού μας βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έναρξη της λειτουργίας του(Πρωτοδικείο). 
Μήπως, λέω μήπως να εφαρμοστεί και στον δικό μας τον Σύλλογο αυτο το μοντέλο διοίκησης

Τρόμος στους δανειολήπτες της Αγροτικής


Η αποφασισμένη αποκρατικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας δεν έχει προκαλέσει θορυβώδεις αντιδράσεις μέχρι στιγμής, αλλά είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και έχει και πολύ παρασκήνιο. Ειδικά όσο αφορά το έντονο ενδιαφέρον της τουρκικής Ziraat Bank η οποία ενδιαφέρεται για διάφορες θυγατρικές της. Εκείνο όμως που καθιστά κρίσιμο σε...
 τίνος χέρια θα πέσει η συγκεκριμένη τράπεζα είναι ότι περίπου το 80% της αγροτικής γης της χώρας είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική λόγω των δανείων που έχουν πάρει σχεδόν όλοι οι αγρότες. Όσοι έχουν δάνεια στο κόκκινο έχουν τρομοκρατηθεί, γιατί η ΑΤΕ δεν έκανε πλειστηριασμούς, αλλά ο ιδιώτης είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνει τις ευκολίες που έκανε μία τράπεζα δημοσίου χαρακτήρα.

antinews.gr

Παγκόσμια η… ξεφτίλα!


Τα όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό στάδιο δεν έμειναν μόνο εντός συνόρων, αλλά όλος ο κόσμος… αηδίασε με τις εικόνες!




Όπως ήταν φυσικό τα επεισόδια βίας έκαναν άμεσα τον γύρο όλου του κόσμου. Όπου βρίσκονται φίλαθλοι και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είδαν εικόνα από τα επεισόδια του τελικού και φυσικά για μια ακόμη φορά οι πάντες βρήκαν την ευκαιρία να χλευάσουν την χώρα μας. Αυτή την φορά για μια… ποδοσφαιρική γιορτή!

Σοφά ρητά, για τη γυναίκα


 Οι άνδρες κυνηγούν. Οι γυναίκες ψαρεύουν.
 Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος Συγγραφέας

 Η γυναίκα θέλει πολλά από έναν άνδρα, ενώ ο άνδρας θέλει μόνο ένα, αλλά από πολλές γυναίκες.
 Κονσταντίν Μελιχάν, Ρώσος χιουμορίστας

 Ο παράδεισος βρίσκεται εκεί που είναι η Εύα.
 Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

 Βλέπεις πολλούς έξυπνους άντρες με ηλίθιες γυναίκες, αλλά ποτέ μια  έξυπνη γυναίκα με ηλίθιο άντρα.
 Erica Jong, γ. 1942, Αμερικανίδα συγγραφέας

 Αν δεν υπήρχαν γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία.
 Αριστοτέλης Ωνάσης, 1900-1975, Έλληνας εφοπλιστής

 Το να κερδίσεις έναν άντρα είναι τέχνη. Το να τον κρατήσεις είναι επάγγελμα.
 Simone De Beauvoir, 1908-1986, Γαλλίδα Συγγραφέας

 Οι γυναίκες και οι γάτες θα κάνουν ό,τι τους αρέσει. Οι άντρες και οι σκύλοι θα πρέπει να χαλαρώσουν και να συνηθίσουν σ' αυτήν την ιδέα.
 Robert Heinlein, 1907-1988, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

 Στις γυναίκες αρέσει αυτό που ακούν, στους άντρες αυτό που βλέπουν.
 Marcel Achard, 1899-1974, Γάλλος συγγραφέας

 Ένα κορίτσι με μέλλον πρέπει να αποφεύγει έναν άντρα με παρελθόν.
 Evan Esar, 1899-1995, Αμερικανός χιουμορίστας

 Υπάρχουν δυο μόνο πράγματα που μπορούν να κάνουν τη γυναίκα σου ευτυχισμένη: 
 πρώτον να την κάνεις να νομίζει ότι περνάει το δικό της
 και, δεύτερον, να περνάει το δικό της.
 Λύντον Τζόνσον, 1908-1973, Αμερικανός Πρόεδρος [1963-1968]

 Ας αφήσουμε τις πολύ όμορφες γυναίκες για τους άντρες που δεν έχουν καθόλου φαντασία.
 Marcel Proust, 1871-1922, Γάλλος συγγραφέας

 Οι άντρες αγαπάνε λίγο και συχνά, ενώ οι γυναίκες πολύ και σπάνια.
 Ζαν-Ζακ Ρουσώ, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

 Το καλύτερο απόκτημα ενός άντρα, ή το χειρότερο, είναι η γυναίκα του.
 Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

 Για να είσαι ευτυχισμένη μ' έναν άντρα, πρέπει να τον καταλαβαίνεις  πολύ και να τον αγαπάς λίγο. Για να είσαι ευτυχισμένος με μια γυναίκα, πρέπει να την αγαπάς πολύ και να μην προσπαθείς να την καταλάβεις
 καθόλου.
 Hellen Rowland, 1875-1950, Αμερικανίδα χιουμορίστρια

 Η γυναίκα μου είναι ζώδιο της γης. Εγώ είμαι ζώδιο του νερού. Μαζί είμαστε ζώδιο της  λάσπης.
 Henry Youngman, 1906-1998, Αμερικανός κωμικός

 Όταν ήμουν νέος, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην παντρευτώ προτού βρω την ιδανική    γυναίκα. Τελικά την βρήκα, αλλά έψαχνε κι αυτή για τον τέλειο άνδρα.
 Robert Schuman, 1886-1963, Γάλλος πρωθυπουργός [1946-48]

 Οι άντρες θέλουν από τις γυναίκες το ίδιο πράγμα που ζητάνε από τα εσώρουχά τους: λίγη υποστήριξη, ζεστασιά, άνεση, ελευθερία.
 Jerry Seinfeld, γ.1954, Αμερικανός κωμικός

 Ο πόλεμος ανάμεσα στα δύο φύλα είναι ο μόνος στον οποίο τα αντίπαλα μέρη κοιμούνται τακτικά με τον εχθρό.
 Quentin Crisp, 1908-1999, Βρετανός συγγραφέας