Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βεροιας

Για να ρίξουμε μια ματιά στους νέους αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητες τους :

Η Βέτα Αρχοντάκη είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών και διαφάνειας με αρμοδιότητες την εποπτεία των οικονομικών υπηρεσιών, του εμπορίου, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, του κυνοκομείου ενώ θα εποπτεύει και την υπογραφή των αντίστοιχων εγγράφων.

Ο Κώστας Βοργιαζίδης είναι αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής με αρμοδιότητες την εποπτεία της πολεοδομίας του διευρυμένου Δήμου, την δημιουργία γραφείου βιοκλιματικών αναπλάσεων την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την ευθύνη κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων. Ακόμη έχει ως προτεραιότητες την προστασία και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης, τις αναπλάσεις, την προστασία των δασών και λατομείων αλλά και την εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Ενιαίου Δήμου Βέροιας. Επιπρόσθετα, την διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων και την διαχείριση αρμοδιοτήτων από τον Τ.Ο.Ε.Β, την διαχείριση των βοσκοτόπων και εγγείων βελτιώσεων.

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης είναι αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξυπηρέτησης του Δημότη, με αρμοδιότητες την οργάνωση, λειτουργία και εποπτεία της υπηρεσίας καθαριότητας. Ακόμη θα εποπτεύει τη δημιουργία του Γραφείου Δημότη, τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής, της εξυπηρέτησης του δημότη και τις αρμοδιότητες του Κέντρου Υποδοχής Πολιτών.

Ο Αριστομένης Λαζαρίδης είναι αντιδήμαρχος Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Θα εποπτεύει τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, την υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ, την αξιοποίηση των Εθνικών και Κοινοτικών Πόρων, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, με την πλήρη χαρτογράφηση της περιουσίας του Δήμου, τον σχεδιασμό προγραμματισμό και συντονισμό των έργων του Δήμου, το συγκοινωνιακό και επιχειρησιακό έργο.

Ο Νίκος Μωυσιάδης είναι αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Συγκοινωνιών. Θα εποπτεύει την καταγραφή και ιεράρχηση των έργων υποδομής τοπικής σημασίας σε συνεργασία με τους Προέδρους και Εκπροσώπους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Επίσης θα ασκεί καθήκοντα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων όπως έκτακτες καιρικές συνθήκες και πυρκαγιές, θα εκδίδει άδειες εγκαταστάσεων, μεταφοράς οχημάτων και της λειτουργίας των κοιμητηρίων του Δήμου.

Ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου είναι αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Αλληλεγγύης. Θα εποπτεύει τον σχεδιασμό της Κοινωνικής Μέριμνας, την εφαρμογή προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, την ευθύνη δικτύωσης εθελοντικών φορέων, την Παιδεία και Δια Βίου Μάθησης, την ισότητα των δύο φύλων, την ένταξη των μεταναστών και την ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου