Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΙΑΚΜΩΝ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ




Νέος Αλιάκμων

Κατά το έτος 1969 ιδρύθηκε και λειτούργησε η κοινοπραξία «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» Ο.Ε.. Το 1983 με την υπ’ αριθμόν 7 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βεροίας μετετράπη σε Γεωργικό Ειδικό Συνεταιρισμό ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ.Με τον νόμο 1541 του 1985 και απόφαση του Ειρηνοδικείου Βεροίας αριθμού 2/36 έλαβε την σημερινή μορφή του ως αγροτικός συνεταιρισμός το 1994 με αριθμό απόφασης 46 του ειρηνοδικείου Βεροίας και σύμφωνα με τον νόμο 269/93 έγινε...

η εναρμόνιση του καταστατικού του συνεταιρισμού.

Ο συνεταιρισμός έχει ως γεωγραφική περιφέρεια ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, όπου βρίσκονται οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις των μελών του.
Τα μέλη του συνεταιρισμού ανέρχονται σε 800 άτομα περίπου και είναι σκορπισμένα στις γύρω περιοχές Αγίας Βαρβάρας, Άμμου, Βεργίνας, Μελίκης, Παλαιού Προδρόμου, Σφηκιάς, Κουλούρας κ.α.

Ο συνεταιρισμός σήμερα προμηθεύει τους παραγωγούς μέλη του με διάφορα εφόδια , λιπάσματα, φυτοφάρμακα καθώς επίσης εκδίδει καλλιεργητικά δάνεια για τους συνέταιρους του διαμέσου της Αγροτικής Τράπεζας.

Οι συνέταιροι παραδίδουν όλη την παραγωγή τους στον συνεταιρισμό, ο οποίος καλύπτει ολόκληρο το φάσμα επεξεργασίας –τυποποίησης-μεταποίησης και εμπορίας τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Οι εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού βρίσκονται στην περιοχή ΑΜΜΟΥ της ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Ο συνεταιρισμός έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των μελών του, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια ανοδική πορεία που με την συνεχή βελτίωση των γνώσεων των υπευθύνων του συνεταιρισμού στην έρευνα αγορών εξωτερικού-εσωτερικού, πέτυχε να έχει άριστα αποτελέσματα τόσο στις τιμές εκκαθάρισης παραγωγών όσο και στην ποιότητα των προϊόντων.

Η δημιουργία ιδιόκτητης και σωστής υποδομής σε ψυγεία, διαλογητήρια, γραφεία στην ΑΜΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ αποτελεί εγγύηση και απαραίτητα την προϋπόθεση για μια ακόμη καλύτερη και αποτελεσματικότερη διάθεση των προϊόντων στις αγορές.

Ο συνεταιρισμός σήμερα διοικείται από άξια και ικανά στελέχη. Το Δ.Σ. αποτελείται από παραγωγούς γνώστες της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και με μεγάλη εμπειρία στην διακίνηση και διάθεση των αγροτικών προϊόντων. Εκτός του Δ.Σ. ο συνεταιρισμός στηρίζεται και αναπτύσσεται στην αμέριστη συμπαράσταση και εργατικότητα των υπαλλήλων του, απασχολεί σε μόνιμη βάση 5 διοικητικούς υπαλλήλους, 2 τεχνικούς και 1 φύλακα και εποχιακούς εργάτες σύμφωνα πάντα ε τις ανάγκες του από 20-50 περίπου ημερησίως.



πηγη : Από την ιστοσελίδα του συνεταιρισμου  http://www.asna.gr/history.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου